Ideea de afaceri online. Lecții gratuite de programare on-line


Zach Sims un student de științe politice la Universitatea Columbia, și Babinski Ryan, fostul său coleg de clasă și de inventator, au prezentat idee de afaceri noul său proiect de Internet cunoscut sub numele de capital de risc fond Y Combinator, Silicon vale, au întâmpinat unele dificultăți. Cea mai mare problemă a fost faptul că Sims nu era familiarizat cu programare. "Nu am fost bun dezvoltator de ajuns pentru a fonda propria companie - spune el - O'Reilly Toate cărți și materiale despre calculatoare au fost mult mai greu decât mă așteptam."

Deci, el și prietenul lui Babinski a venit cu ideea de a crea un mod simplu și rapid pentru a preda incepatori bazele de programare prin lecții online de simple, dotate cu un sistem de recompense de succes pentru motivarea mai mare de utilizatori. Ca urmare, o lună în urmă a existat un site web, programare de învățare - Codecademy ("Academia de programare"). De atunci, mai mult de 550.000 de persoane au beneficiat de programul de îndrumare gratuită on-line și a finalizat mai mult de șase milioane de exerciții. Unul dintre proprietarii proiectului Zach Sims a spus că majoritatea vizitatorilor nu doar navigarea pe paginile site-ului, și petrec o mulțime de timp pe ea, dezvoltarea propriilor soluții și rezolvarea problemei. "Aceste zile toată lumea vrea să fie un om de afaceri", - a spus el.

Desigur, Sims admite că aproape nimeni nu va fi capabil de a crea un nou Twitter sau aurit, pur și simplu de a face exerciții pe Codecademy site-ului. Dar compania spera sa extinda colectia sa de lecții online gratuite de programare cu Codecademy utilizator. Pentru mai mult de 800 de dezvoltatori au prezentat mostre de lecțiile de programare, care fondatorii "Academiei" în viitorul apropiat se va adăuga la site-ul. În plus, acestea sunt de lucru pe traducerea site-ului, de învățare de programare în alte limbi, realizarea proiectului internațional.

Potrivit lui Sims, compania intentioneaza sa continue pentru a oferi acces gratuit la lecții on-line prevăzute de programare și materiale. "Oricine vrea să învețe să fie capabil să-l facă pe site-ul nostru," - a spus el. Deși, cum era de așteptat, într-un timp scurt, pe site-ul va fi o nouă secțiune în care companiile doresc să angajeze dezvoltatorii vor putea să găsească candidați potriviți printre programatori instruiti. Aceste companii de servicii trebuie să fie plătite.

Interesul mare de utilizatori la site-ul nou, programe educationale, înseamnă că Codecademy poate deveni o afacere extrem de profitabilă, care oferă oamenilor posibilitatea de a afla dacă pot crea un nou Facebook sau Google, sau cel puțin să devină lucrători de birou mai competitivi. "In 20 de ani de programare va fi o munca de birou obișnuit sau o parte din aproape toate importante domenii de activitate", - spune Sims.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu