Termeni pe care le puteți întâlni pe internet

Autorizare- verifica autoritatea utilizatorului de a efectua orice acțiune, de obicei, apare dupa autentificare.

ICQ (de la limba engleză abbr ICQ -.. Tune Te caut - Eu caut pentru tine) - o viteza de exploatare de mesaje scurte în Internet (on-line analogic pager). Vă permite să căutați printre utilizatorii înregistrați ai acestui informații în chestionar (vârstă, sex, hobby-uri, adresa, etc)

Administratorul site-ului (admin) - Un bărbat care reglementează acest site.

Autentificare - verificarea identității de utilizator, de obicei utilizând o parolă, PIN sau certificat digital.

Banner (din limba engleză.  banner-pavilion)-dans pop (animat) sau fixe (statice) promoţionale, de obicei, de formă dreptunghiulară.  Este un link care vă va duce la pagina unde sunt informaţiile despre produs.
Bit este unitatea minim de informatii.  Este notată cu b literă.  O combinaţie de biţi poate specifica literă sau număr.  Rata de informaţii este definită în biţi pe secundă (pic/s).  De exemplu, modem de date viteza de transfer este de 56 Kbps, fibre channel-100 Mbit/s şi de mai sus (mai mult).  Pentru traducere de biţi/secundă viteze în simboluri/secundă (cps) sau octeţi pe secundă (b/c) ar trebui să fie împărţite în 8.

Blog (prescurtarea de la limba engleză Weblog -. O revista on-line) - pagina Web pe care intrările sunt aranjate în ordine de timp. Adesea menționată ca un blog LiveJournal (LJ) - un jurnal personal, prevăzute în domeniul public pe web. Autorul blogului regulat aprovizioneaza cu noi intrări pentru a menține interesul în el.

Browser-ul (din limba engleză.  Răsfoire-flipping) este un program pentru vizualizare şi descărcare fişiere.

Web (din limba engleză.  Web-Web) este un set de resurse de informaţii Internet, este de obicei folosit în combinaţie cu alţi termeni, Web design, pagini Web, webmaster, şi aşa. d.  A se vedea.  realitatea virtuală, Internet, WWW.

Camera web - camera foto, imaginea, care este difuzat pe orice site-ul de Internet, de obicei sub forma unui ecran fix, care este actualizat la intervale regulate.

Webmaster-persoana care este responsabilă pentru aspectul şi funcţionarea site-ului.  De obicei, este webmaster pot contacta utilizator pe site-ul cu unele probleme.

Pagina Web este un document care este găzduit pe Internet şi are propria sa adresă (un URI sau URL-ul).  Ia de obicei forma de un test, completate cu imagini, sunete, elemente de mişcare.

Virtual (din limba engleză.  Virtual-imaginar) – creează iluzia, ireal.  Utilizat de obicei în "Realitatea virtuala".  A apărut prima oară în science fiction se referă la lume iluzorie artificial create, percepută ca un real.  Acum termenul de "realitate virtuală" sau "şosetă marionetă" este uneori numit, deci este exagerare aparentă.

Virus - este un tip de malware, capabile de a reproduce în sine, scris de un atacator din motive din mercenari sau distructive.  "Virus" este adesea menţionată ca orice program rău intenţionat, cum ar fi un cal troian.  Devine pe computerul utilizatorului cu informaţii descărcate sau e-mailuri.  Pot provoca vătămări grave, distruge sau ruina fişierele stocate pe acest computer, şi fura chiar pentru Creatorul său, utilizatorului informaţii personale, cum ar fi parola si trimite aceasta Internet atacatorul ar putea folosi Internet victimei la numele si pentru contul său.  Pentru a proteja împotriva viruşilor, există programe speciale-antivirus.  Şi virus şi antiviruses sunt în mod constant actualizat si imbunatatit.

Document de hipertext, care conţine referinţe la alte documente.  Link-ul de utilizator este afişat text subliniat.  Faceţi clic pe link-ul, utilizator navighează la ţintă de resurse.

Pagina de start - pagina personala, de obicei, de mici dimensiuni. Conține de obicei informații personale despre creatorul său (nume, hobby-uri, fotografii, carti preferate, arta, etc).

Domeniul de primul nivel (de la limba engleză Domeniu -. Regiunea, zona) - lungimea codului de 2-3 litere, care se încheie adresa paginii web (URL-ul) .. Separat de restul punctului adresa. De obicei, se referă la site-ul țărilor care aparțin. De exemplu, finalul Ru -.. Rusia, Părintele -. Franța, Jp - Japonia. În plus, domeniu nu poate desemna geografie și tema site-ului:.. Com - comercial, Edu - educatie, etc

Domeniu de nivel secundar - este partea din adresa paginii Web înainte de primul nivel domeniu.  De obicei, domeniu de nivel secundar se potriveşte cu numele companiei, produs sau serviciu de linie.  Pentru întreprinderi şi persoane fizice de a inchiria pentru o taxa de.

Ignora - este negarea vizitator in chat-ul sau forum pentru a comunica cu alţi vizitatori.  ne politicosilor de obicei, "trimis la" şi pur şi simplu oameni e enerveaza.  Trimitere în butonul de Ignore este aproape toate camere de chat şi forumuri.

Internet reţea informaţională globală - care provine de la începutul anului 70-IES.  Este format din zeci de mii de computere legate de canale de comunicare.  Oferă pentru schimbul de informaţii între utilizatorii de aceste calculatoare.  A se vedea.  de asemenea, realitate virtuala, WWW.

Magazin online - magazin, "vitrină", ​​care se află pe Internet. Dupa ce a citit descrierea produsului de pe site, o fotografie de-l caută și examinarea prețuri, puteți plasa comanda. De obicei, produsele sunt livrate prin curier sau e-mail. Plata se face în numerar la livrare, numerar la livrare sau transferul de bani din cont. În magazinul online, puteți cumpăra aproape toate aceleași produse ca și în ordinară - produse alimentare, băuturi, de uz casnic, cărți, CD-uri, etc

Interfata (din limba engleză.  interfata – o zonă comună, persoane de contact) este o metodă de utilizator interacţiune şi calculator program.  Interfaţă uşor de utilizat, de obicei, este menţionată ca "user friendly".

Clic - scurt apăsaţi butonul din stânga al mouse-ului.

Cache (din limba engleză Cache -. Cache, ascuns rezervă) - un loc care găzduiește o copie a ceva (cum ar fi web-pagini) pentru acces rapid. Web-cache este de asemenea, numit un server proxy. În schimb solicita resurse din serverul original, www.inetcoin.ru astfel, puteți să solicitați o pagina pe serverul proxy, care este de obicei ISP. În acest caz, pagina va fi obținut din memoria cache, care va crește viteza de download.

Conţinut - site-ul de conţinut (text, muzică, fotografii etc.).

Lyke,  (de la limba engleză i lyke -. Îmi place) - Termenul a intrat în uz în strânsă legătură cu popularitatea în creștere a rețelelor sociale. El stă pentru interesul dumneavoastră într-un anumit articol, fotografii, pagini, etc Cu alte cuvinte, lor "de genul" vă arată că vă place ceva și vă exprima un interes și simpatie pentru acest lucru.

Numele de utilizator (de la limba engleză Log in - pentru a se potrivi în revistă.) - Numele de utilizator de pe rețea. În combinație cu parola utilizată pentru a vă identifica.

Modem - un dispozitiv pentru convertirea semnalelor primite de la calculator pentru a forma, adecvat pentru transmiterea printr-o linie telefonică. Atunci când primiți un semnal de intrare modem transformarea inversă.

Moderator - gazdă de chat sau Forum, de stabilire a normelor de conduită pentru utilizatorii de pe site-ul său şi supraveghează implementarea acestora.  Un violator de reguli (de exemplu, utilizatorii în blasfemie) moderator poate nega dreptul de vot sau de a refuza accesul la site-ul (permanent sau temporar).

Multimedia (de limba engleză.  multi-lot media mass-media mediu)-audio şi video pe Web.  Când descărcarea multimedia, amintiţi-vă că dimensiunea fişierelor audio şi video sunt, de obicei, mult mai mare decât fişierele care conţin numai text.

Navigare - salt la o pagină Web la alta prin intermediul link-uri.

Nick (din limba engleză.  nick este o poreclă) numele de reţea imaginar care utilizatorul utilizează în mod normal pentru a comunica pe Internet. Online (din limba engleză.  pe linie-conectat) o stare în care computerul este conectat la furnizorul de servicii Internet, care este este online.  Contrast-offline (computerul este deconectat de la Internet).

Off-topic - (de la limba engleză Off topic -. Subiect dezactivare) - mesajul nu se potrivește cu tema forumului. Iritant pentru alți utilizatori și moderator.

403 de eroare (Error 403) – dacă utilizatorul care solicită un Web pagină, în schimb ea primeşte o eroare 403, acest lucru înseamnă că accesul este refuzat la pagina.  Acest lucru se poate întâmpla în cazul în care proprietarul site-ului a decis să închidă de utilizatori de informaţii.

404 de eroare (Error 404)-în cazul în care un utilizator solicită o pagină, în schimb devine un mesaj de eroare 404, acest lucru înseamnă că URL-ul solicitat nu corespunde nici pagina de site-ul.  Acest lucru se datorează faptului că link-ul este incorect sau anterior a fost ștearsă pagină existentă.

Parola - un cod personal folosit pentru a identifica utilizatorul şi pentru a obţine acces la resurse pe un computer sau reţea.  Parola trebuie să fie păstrate secret, astfel încât sa nu fie luate si profitat de atacator, în numele şi pe cheltuiala cineva execută în rețea.

Motor de căutare - un instrument pentru a găsi informații pe Internet. Ghid de utilizare scrie o interogare (de exemplu, "sondaje platite"), și devine o listă de link-uri către resurse care prezintă cuvintele primite de la ei. Motoarele de căutare variază în aplicare la nivel local (sau limitată la limba domeniului specific național) și la nivel mondial. Primul prezintă link-uri către documente care se potrivesc cel mai bine interogarea (relevante).

Portal - un site care contine link-uri către alte site-uri, combinate, de obicei, o anumită temă, precum portal de jocuri de noroc.

Utilizator - reprezintă o persoană care lucrează la calculator şi Internet.

Furnizor - o companie care ofera servicii de acces Internet.

Referrer - un vizitator, care lucrează prin link-uri de sesizare. Cu alte cuvinte - un om care a fost invitat.

Link-ul de recomandare - un link prin care a atras mai multi vizitatori pe numele dumneavoastră.

Resurse - informaţii (text, muzica, video, software-ul şi mai mult ) Internet.  Uneori utilizat ca un sinonim pentru cuvântul site sau pagina Web.

SAR (Sistemul Activ de publicitate) - site-uri care link-uri post pentru plata agenților de publicitate în sine, fiți un pic mai puțin decât cei care vizitează site-urile Web ale acestor agenți de publicitate. Acest termen este folosit adesea cuvinte BUX, faceți clic pe sponsorul, surfing sponsor.

Server - cuvântul este folosit în trei sensuri diferite:
1.  Site-ul.
2.  Computer care oferă locuri de muncă site-ul.
3.  Programul principal, care asigură funcţionarea site-ului.

Surfer - vizitator care primeşte bani pentru afişarea plătite link-uri, citirea mail, efectuați alte activități pe SAR.

Download - a lua fişierul la server de pe computerul utilizatorului.

Spam - mesaje e-mail nedorite, de obicei, a trimis e-mail-uri nesolicitate comerciale de la persoane necunoscute sau organizaţiile fără acordul destinatarului.

Spammer - este cineva care distribuie spam.

Trafic  - cantitatea de date transferate între computer și Internet. Sau, de exemplu, traficul pe hosting înseamnă cât de multe bytes / kilobytes / megaocteți a fost transferat la internet de pe site-ul dvs. pentru vizitatori.

Troian - un program rău intenționat secret penetrante pe computerul utilizatorului, adesea deghizat în ceva inofensive-crack programe, Accelerator de Internet, jocuri etc. p. pentru a de utilizator pe computer sau pentru a obține acces la computer.

Paravan de protecție -  paravanul de protecţie, firewall sau un program de calculator folosit pentru a proteja reţele de calculatoare sau un calculator (personal firewall) de accesul neautorizat (hacking).  Principiul de bază al firewall-interzicerea anumitor tipuri de trafic, care nu permite accesul protejat computerul sau reţeaua de pe Internet.

Hacker - iniţial - persoane interesate de calculatoare, încearcă să înţeleagă esenţa de computere, reţele şi programe.  Termenul a venit de la Massachusetts Institute of technology (MIT).  Acum el este mai adesea folosit ca un sinonim pentru termenul de "computer criminali".

FAQ - întrebări frecvente, consultați Întrebări frecvente.

Chat  – un loc pentru a socializa pe Internet unde utilizatorii schimbul de mesaje în timp real.  Mesaje de toţi participanţii treacă înaintea ochilor mei într-un flux continuu, utilizator din acest thread se selectează cele adresate El personal sau pentru toţi participanţii de chat.

Server FTP - server pentru partajarea de fişiere.  Furnizorul de server FTP sau comunitate răspândit diverse fişiere (antivirus, utile programe, uneori – filmele şi muzica) că ei ar putea beneficia de clienţii Server.

Adresa IP este adresa unic de computer de pe Internet, care constă din patru numere în intervalul de la 0 la 255, separate prin perioade de.  De exemplu: 192. 168. 16. 7.

URL-ul (din limba engleză.  Universal Resource Locator-locaţie) este o adresă unică, o pagină de Web pe un server.  Foarte multe ori în mod eronat folosit în loc de URIs (Unified Resource Identificator)-Identificator unic al resursei la Internet, cum ar fi http://www pagina Web. inetcoin. ru/suport /.

WWW (din limba engleză.  World Wide Web-The World Wide Web)-un hipertext Căutaţi tehnologie resurse în Internet.  Uneori utilizat ca un sinonim pentru cuvântul online.  A se vedea.  Web, Internet, realitate virtuală.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu